Τελεσίγραφο για καταργήσεις δημοσίων οργανισμών από το Μαξίμου

Τελεσίγραφο να του παραδώσουν μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας τις λίστες με όλα τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύουν, έτσι ώστε ο ίδιος να κάνει την επιλογή, ζήτησε με επιστολή που έστειλε σε δέκα υπουργούς ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης. 

Η κίνηση φανερώνει σύμφωνα με το Έθνος την έντονη δυσφορία που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο για την άρνηση των μελών της κυβέρνησης να συνδράμουν στο σχέδιο για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου.

Ο κύριος Σαμαράς θέλει να έχει κλείσει το θέμα το αργότερο μέχρι τις 20 του μήνα, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν αμφιβολίες ότι δεν τηρούνται τα συμπεφωνημένα με την τρόικα και τρωθεί η αξιοπιστία που έχει χτίσει μέχρι σήμερα.
Εκτός όμως από την πολιτική σημασία υπάρχει και η πρακτική, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στον Μάιο, αριθμός που θα προκύψει μέσα και από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων - καταργήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί που δεν έχουν βοηθήσει όσο θα περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο Ι. Ιωαννίδης, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ γκρίνια υπάρχει και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.