Ε. Βενιζέλος: Στη ΔΗΜΑΡ να μάθουν να διαβάζουν…

Σφοδρή επίθεση στη ΔΗΜΑΡ μετά και το νέο "όχι" στην πρόταση του για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές έκανε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι "ο τρίτος εταίρος δημιουργεί μια σύγχυση, η οποία διασταυρώνεται με μια ειδική κατηγορία ανθρώπων που δεν ανήκουν ιστορικά στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς από τον οποίο προέρχεται η ΔΗΜΑΡ, του ευρωκομμουνισμού, του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού, αλλά ανήκουν ιστορικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επιδίδονται σε αυτό τον περίεργο πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Δεν θέλουν φυσικά να καταγραφούν ως παντελώς ανεύθυνοι και να συμπράξουν με το λεγόμενο δήθεν αντιμνημονιακό χώρο, αλλά αναζητούν προσχήματα, ή οχήματα ευκαιρίας τα οποία δεν πρέπει να τους τα δίνει η ΔΗΜΑΡ".

Ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο τόνισε: "Εμείς είμαστε ένα κόμμα που έχει πέσει κοινοβουλευτικά και εκλογικά για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει και που καταλαβαίνουμε και που είναι και πολιτικοί και κοινωνικοί και ηθικοί και ιστορικοί. Εκφράζουμε όμως μια παράταξη και έχουμε συνείδηση μεγάλου κόμματος και δεν θέλουμε να εγκλωβιστούμε σε ένα ρόλο ο οποίος είναι δεύτερος ή τρίτος. Η ΔΗΜΑΡ έχει άλλη διαδρομή. Μπορεί να αρκείται στο ρόλο ενός μικρού κόμματος, μπορεί να αρκείται σε ένα μονοψήφιο ποσοστό. Εμείς προσεγγίζουμε τα πράγματα στη μεγάλη κλίμακα και με παραταξιακά χαρακτηριστικά. Η ΔΗΜΑΡ τα προσεγγίζει στη μικρή κλίμακα με κομματικά χαρακτηριστικά. Έχει έναν κομματικό υπερπατριωτισμό. Είναι μια διαφορετική αντίληψη. Από πού χθες ανέγνωσαν το άρθρο μου ως απευθυνόμενο σε αυτούς; Έλεγε μέσα τίποτα περί ΔΗΜΑΡ; Γιατί θεωρούν ότι τους αφορά η υπόθεση; Εμείς είμαστε ευγενικοί, το είπαμε μια φορά, το είπαμε δυο. Είπαμε στο συνέδριό μας ότι θα προχωρήσουμε μόνοι μας, δεν εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν θεωρούμε προϋπόθεση την αποδοχή και τη συμφωνία κανενός άλλου. Δε διαβάζουν τις αποφάσεις του συνεδρίου μας; Ή τις υποτιμούν; Να μην τις υποτιμούν και να τις διαβάζουν".