Με το μέρος των εκπαιδευτικών συντάσσονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το μέρος των εκπαιδευτικών που απειλούν να απεργήσουν εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων παίρνουν ουσιαστικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μέσω της αρμόδιας τομεάρχου Παιδείας, Σταυρούλας Ξουλίδου, διαμηνύουν ότι “οι εκπαιδευτικοί εξαναγκάζονται να απαντήσουν στον εκβιασμό της κυβέρνησης με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία”.

Η κ. Ξουλίδου επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην παιδεία και σχολιάζει ότι “μαθητές και γονείς καθίστανται όμηροι της αδιαλλαξίας και της άκαμπτης πολιτικής της κυβέρνησης”.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν ότι το ζήτημα για το υπουργείο Παιδείας είναι καθαρά οικονομικό, αφού, “πρέπει να μειωθεί το κόστος με κάθε τρόπο”, και εκτιμούν ότι οι νέες ρυθμίσεις για την Παιδεία εντάχθηκαν σκόπιμα στο Πολυνομοσχέδιο, που “αποτέλεσε καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και διαμόρφωσε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα”, ενώ επισημαίνουν πως το διακύβευμα δεν είναι οι δύο επιπλέον ώρες διδασκαλίας, “όπως θέλει να παρουσιάσει το Υπουργείο, φέρνοντας για μια ακόμα φορά την κοινωνία σε σύγκρουση” και εκτιμούν ότι οι δύο επιπλέον ώρες διδασκαλίας των καθηγητών μεταφράζονται σε 8.500 λιγότερες θέσεις αναπληρωτών καθηγητών και σε μετακινήσεις και, τελικά, απολύσεις όσων μόνιμων εκπαιδευτικών κριθούν υπεράριθμοι.

Τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αιφνιδιάζει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με την κα Ξουλίδου “καλούνται να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν 'μεταρρυθμίσεις', με τις οποίες διαφωνούν κάθετα”.