Ιδρύθηκε η Δραχμή 5

Tην 1η Μαΐου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και στις 2 Μαΐου κατατέθηκε από 215 ιδρυτικά μέλη και εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο, η δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος με την ονομασία ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων με επίκεντρο τις ακόλουθες πέντε βασικές θέσεις :

1) ανατροπή του Μνημονίου, 2) επιστροφή στη δραχμή, 3) αυτοδύναμη ανάπτυξη 3) εθνική αξιοπρέπεια, 5) κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ΔΡΑΧΜΗ 5 συνεργάζεται με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος. Παράλληλα, προωθεί συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας τη δημιουργία συμμαχίας των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου.

Μέλη και Φίλοι της Κίνησης μπορούν να γίνουν άτομα που ενστερνίζονται τις βασικές της αρχές και δεν έχουν καταδικαστεί για ποινικό ή σοβαρό αστικό αδίκημα.

Στην αρχική ιδρυτική φάση, επικεφαλής της Κίνησης είναι Τριμελής Γραμματεία που εκλέγεται από Προσωρινή Κεντρική Διοίκηση. Η οργανωτική διάρθρωση προβλέπει τη συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής, Εκτελεστικού Γραφείου, Προέδρου και Γραμματέα του Ε.Γ. καθώς και Περιφερειακών, Τοπικών και Εργασιακών Οργανώσεων.

Η ΔΡΑΧΜΗ 5 συνεργάζεται με φιλικές ιστοσελίδες και blogs και σύντομα θα αναρτήσει τη δική της ισχυρή ιστοσελίδα ( www.drachmi5.gr). Οι ενδιαφερόμενοι για την αναλυτική παρουσίαση των θέσεων, του καταστατικού, όπως και για τη συμμετοχή τους στην Κίνηση, μπορούν άμεσα να επισκεφτούν το blog www.odosdrachmis.blogspot.com ( Οδός Δραχμής), να στείλουν e-mail, στο [email protected] ή να τηλεφωνούν στο 210-5228000 ( προσωρινό τηλέφωνο).

Η Ιδρυτική Προσωρινή Διοίκηση της Κίνησης αποτελείται από τους :

Αρτόπουλος Ελισσαίος, οικονομολόγος

Βαμβακούσης Αρτέμης, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος

Ζαγοραίου Όλγα, οικονομολόγος

Ιατρίδης Νίκος, σκηνοθέτης

Κατσανέβας Θεόδωρος, καθηγητής Πανεπιστημίου

Καραμολέγκος Ιωάννης, σύμβουλος επιχειρήσεων

Λάος Νικόλαος, πολιτικός αναλυτής

Λύκος Γαβριήλ, βιολόγος, διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων

Μανουσάκης Νικόλαος, επιχειρηματίας

Μπαριτάκης Νικήτας, επιχειρηματίας

Μπρεάνος Βασίλειος, οικονομοτεχνικός-σύμβουλος επιχειρήσεων

Μουστάκη Ευαγγελία, γιατρός

Μυτιληναίος Στέφανος, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Οικονομάκος Ιωάννης, αντιστράτηγος ε.α.

Παγώνης Νικόλαος, πλοίαρχος

Παναγιώτου Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας

Παπαδάκης Μιχάλης, καθηγητής Πανεπιστημίου

Παράσχου Βασίλειος, γιατρός

Στεργιανός Διονύσης, συνταξιούχος δικαστικός

Στολτίδης Θεόδωρος, οδοντίατρος