Δένδιας: Δεν μπορεί να κλείνουν το δρόμο 30 – 50 άτομα

"Με τη συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιους είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα" τονίζει στην Real News για τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρει: "Όποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό και συζητήσει με ξένους αξιωματούχους αισθάνεται ντροπή για το γεγονός ότι διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ένα νεοναζιστικό κόμμα. Με τη συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιων μορφωμάτων".

Ο Νίκος Δένδιας αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο στις διαδηλώσεις να λαμβάνεται υπόψη η γενική συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ώστε να μη μπορούν να κλείνουν τους δρόμους 30-50 άτομα.

"Δεν είναι στην πρόθεσή μας να περιορίσουμε τις διαδηλώσεις. Αυτό το οποίο εξετάζουμε είναι να μην μπορούν να κλείνουν διαδηλώσεις των 30-50 ατόμων μια ολόκληρη κεντρική αρτηρία. Και αυτό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων όπως της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ή τις εκδηλώσεις γενικού χαρακτήρα, όπως η Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο" δηλώνει ο Νίκος Δένδιας και συμπληρώνει:

"Υπάρχει η γενική συνταγματική αρχή της αναλογικότητας η οποία μπορεί να εφαρμοστεί. Όμως πρέπει επιτέλους όλοι μας να αντιληφθούμε το δράμα του επιχειρηματία και του εργαζόμενου στο κέντρο της Αθήνας, να σεβαστούμε τον αγώνα τους για επιβίωση και να σταθούμε δίπλα τους. Όπως πρέπει να καταλάβουμε ότι αν θέλουμε τουρισμό στην Αθήνα οι δρόμοι δεν μπορούν να κλείνουν κάθε τρεις και λίγο".

Στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι συγκαλύπτει κατηγορούμενος για κακουργήματα, ο κ. Δένδιας απαντά: "Δεν υποχρέωσα εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση υπέρ κατηγορουμένων για κακουργήματα στις Σκουριές και δεν κατανοώ γιατί ενεπλάκη σε μια υπόθεση που βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστικών Αρχών. Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει με δριμύτητα την επίθεση, από την οποία μόνο χάρη σε καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές".