“Οι κυβερνήσεις να είναι πλειοψηφία και στην κοινωνία, όχι μόνο στη Βουλή”

Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε να γίνει πιο αναλογικός, θέτει με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “οι κυβερνήσεις τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι πλειοψηφία και στην κοινωνία, όχι μόνο στη Βουλή”.

Αναφερόμενος στην απόφαση να μην συμμετάσχει αρχικά με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος υποστηρίζει ότι “μείναμε μακριά από την κυβέρνηση γιατί το είχαμε ανάγκη, αλλά και γιατί έπρεπε να δώσουμε χώρο στους δύο εταίρους μας, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, να εφαρμόσουν τα ισοδύναμα μέτρα που για τα οποία μιλούσαν προεκλογικά”. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι το ΠΑΣΟκ στηρίζει την προσπάθεια αυτή μέχρι το τέλος.

Ερωτηθείς για το πόσα υπουργεία αναλογούν στο ΠΑΣΟΚ, στον επόμενο ανασχηματισμό, κάνει λόγο για “διακριτούς τομείς κυβερνητικής πολιτικής”, των οποίων την ευθύνη να έχει ένα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης για τον καθένα. Επισημαίνει βέβαια ότι ο πρωθυπουργοκεντρικός χαρακτήρας του πολιτικού συστήματος και η καχυποψία που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό είναι ανασταλτικοί παράγοντες για κάτι τέτοιο, όμως “από την ώρα που τα τρία κόμματα έχουμε διακηρύξει την απόφασή μας να πάμε σε κυβέρνηση μακράς πνοής, πιστεύω ότι πρέπει να τολμήσουμε”.

Όσο για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ προς τη ΔΗΜΑΡ για κοινή εκλογική κάθοδο, ο κ. Κουκουλόπουλος κάνει λόγο για μία διαρκή, ανοιχτή και ειλικρινή πρόσκληση, εκφράζοντας την άποψη ότι η χώρα έχει ανάγκη από τη μεγάλη Κεντροαριστερά.