Δένδιας: Η Ελληνική κοινωνία δεν είναι καθόλου ξενοφοβική

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN παραχώρησε από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην οποία εξέφρασε την άποψή του ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι καθόλου ξενοφοβική, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει από το τούνελ και δε θα υπάρξουν στο μέλλον κοινωνικές αναταραχές.

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι, δεδομένης της βαριάς ύφεσης και της υψηλής ανεργίας, “η Ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει κουράγιο και έχει επιβιώσει των δυσκολιών”, και συνέχισε: “Όμως πιστεύω ότι υπάρχουν σημάδια, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και η ελληνική κοινωνία έχει επιτέλους δει αυτό το φως. Επομένως δεν περιμένω κάποιου είδους κοινωνικές αναταραχές στο μέλλον, δεδομένου φυσικά του ότι θα υπάρξει ανόρθωση της οικονομίας”.

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόβλημα της μετανάστευσης, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως “γενικά η ελληνική κοινωνία δεν είναι καθόλου ξενοφοβική, μάλλον το αντίθετο”, και υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα “για να προστατεύσουμε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην Ελλάδα, μετανάστη ή μη, γιατί αυτό οφείλουμε απέναντι σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη”.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα τις ροές παράνομων μεταναστών, σημειώνοντας ότι αν αυτό το πρόβλημα προστεθεί στην υπάρχουσα οικονομική κρίση, τότε πραγματικά δημιουργείται “μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία”.