Άνοιγμα Καμμένου στο “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”

Με ομιλία του Πάνου Καμμένου ξεκίνησαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΕΦ, στο οποίο δεν προσκλήθηκαν "τα μνημονιακά κόμματα", όπως είπε, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και ξένων κομμάτων που κινούνται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Καμμένος έκανε άνοιγμα στο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", κάνοντας αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι "η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες", και στους ψηφοφόρους των κομμάτων "του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου", καθώς και στα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ ξεκαθάρισε πως όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία "θα ψάξει, θα βρει και θα τιμωρήσει χωρίς έλεος" όσους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα που οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση "και θα δημεύσει τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό".

"Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρόλο τον πόλεμο, και σήμερα δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πως θα προχωρήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων" είπε ο κ. Καμμένος.

Υποστήριξε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δέχθηκαν πόλεμο με όλα τα μέσα από τους αντιπάλους τους, και σχολίασε ότι "με τα λεφτά των τραπεζιτών πλαστογράφησαν αποδείξεις για να μας χτυπήσουν". Έκανε λόγο ακόμα για "πληρωμένες αποστασίες" και υπογράμμισε πως παρ’ όλες τις προσπάθειες "είμαστε ακόμα περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι".

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, υποστηρίζοντας ότι άργησε να διεξαχθεί επειδή το κόμμα του δέχθηκε και οικονομικό πόλεμο. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, αλλά όλα θα αποφασιστούν στο συνέδριο, και πρόσθεσε: "Όλα μπορεί να αλλάξουν. Δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο ένα πράγμα, η ιδρυτική διακήρυξη που υπογράψαμε μαζί".

Ο κ. Καμμένος τόνισε εξάλλου ότι οι Έλληνες είναι "το έθνος που δεν παραδίδεται που δεν προσκυνά" και πρόσθεσε ότι "σβάστικες στην Ελλάδα δεν θα υψωθούν ποτέ ξανά. Είτε είναι σβάστικες νεοναζιστών είτε μνημονιακών".

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι "η ανατροπή θα έρθει σύντομα" και είπε στα στελέχη του κόμματός του ότι "έχουμε την ευθύνη να συνδιαμορφώσουμε το εθνικό μας πρόγραμμα για το πως θα βγάλουμε τη χώρα από τη μέγγενη του Μνημονίου”.

Σήμερα και αύριο θα συζητηθεί το πρόγραμμα σε θεματικές ενότητες, ενώ θα ψηφιστεί και το καταστατικό. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα με την εκλογή προέδρου από τους συνέδρους.