“Έπρεπε να με ρωτήσουν πριν φτιάξουν το τερατούργημα”

“Δεν ξέρω ποιος έστειλε τις διατάξεις και ποιος τις συνέταξε. Αλλά δεν κρύβω ότι πειράχθηκα γιατί ήταν δική μου αρμοδιότητα. Δεν ξέρω ποιος τις κατασκεύασε, αλλά εκείνος που τις κατασκεύασε, όφειλε να με ενημερώσει πριν”.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφερόμενος στην ενδοκυβερνητική διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη ρύθμιση που επιχειρήθηκε να μπει στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με τους συμβασιούχους του Δημοσίου, και η οποία τελικά αποσύρθηκε μετά την έντονη αντίδραση του κ. Ρουπακιώτη.

“Δεν αισθάνομαι ούτε νικητής, ούτε ηττημένος. Κάνω μια προσπάθεια μαζί με όλους στην κυβέρνηση να προωθήσουμε ή να διασφαλίσουμε κάποια πράγματα για τους εργαζόμενους”, τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ενημερώθηκε για τη σχετική διάταξη από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, και μάλιστα διερωτήθηκε “για ποιο λόγο εστάλησαν από άλλο υπουργείο κι όχι από το δικό μου που είναι αρμόδιο”.

Χαρακτήρισε μάλιστα “τερατούργημα” τη συγκεκριμένη διάταξη, σχολιάζοντας πως “εκείνος ο οποίος το 'κατασκεύασε' όφειλε να μην το κάνει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές”, ενώ δήλωσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, αλλά όχι και να καταστρατηγηθούν βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει το δικαίωμα των εργαζομένων να καταφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα.

Αίσθηση προκαλεί εξάλλου η αποκάλυψη του κ. Ρουπακιώτη ότι οι διατάξεις που έφτασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης Δικαιοσύνης από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης δεν αφορούσαν μόνο το δημόσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, υπήρξε προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος των εργαζομένων που απολύονται να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα.