Ρήγμα στην κυβέρνηση και τη ΔΗΜΑΡ

Από μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση με δύο υπουργούς της να βρίσκονται στα "μαχαίρια" και σε ανοιχτή ρήξη.

Η κυβέρνηση και ο Α. Μανιτάκης φέρονται έτοιμοι να προωθήσουν ρύθμιση, με την οποία καταργούνται οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων, βάσει των οποίων επέστρεψαν στην εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και συμβασιούχοι.

Πάντως, η ρύθμιση πρέπει να λάβει το πράσινο φως από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από στενούς συνεργάτες του, δεν προτίθεται να την συνυπογράψει.

Μάλιστα την αντίθεση του εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, και με δήλωσή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". "Δεν έχω λάβει τίποτα από τον κ. Μανιτάκη. Έλαβε ένα σχέδιο από την γενική γραμμετεία της κυβέρνησης στο οποίο είμαι αντίθετος. Αφού είμαι αντίθετος σημαίνει ότι δεν το υπογράφω", υπογράμμισε ο κ. Ρουπακιώτης.

Έμμεση αναφορά στην άρνησή του να υπογράψει το διάταγμα με το οποίο καταργούνται αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν εργαζόμενους, έκανε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση για τα γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα, σημείωσε με νόημα πως "ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μια νοσηρή παρελθοντολογιά γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων".

"Σήμερα γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα", πρόσθεσε για να υπογραμμίσει ότι "υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια παράλειψης ή βίαιης διακινδύνευσης τους".

Πρόκειται για μια κυβερνητική κρίση που προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς αναμένεται και συνέχεια στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το απόγευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από χθες το απόγευμα συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ψάχνουν τον κ. Ρουπακιώτη για να τον μεταπείσουν όμως δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο τηλέφωνο...

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος εκνευρισμός λόγω της άρνησης Ρουπακιώτη, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και ο Φώτης Κουβέλης, όχι όμως από τον κ. Σαμαρά. Άλλωστε επιλογή του Φώτη Κουβέλη ήταν και οι δύο υπουργοί που πλέον διαφωνούν έντονα μεταξύ τους.

Πάντως σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε επικοινωνία Σαμαρά - Κουβέλη καθώς ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε ένα ζήτημα που είναι "καθαρά εσωτερικό ζήτημα της ΔΗΜΑΡ". Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το θέμα θα πρέπει να έχει διευθετηθεί μέχρι το απόγευμα και την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.