Στουρνάρας: Τον Ιούνιο το αίτημα για μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας, δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που να προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς κάτι τέτοιο δε θα γινόταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε τον Ιούνιο να επέλθει συμφωνία για να αποφασιστεί μείωση. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου, συνέχεια στην κόντρα με την κυβέρνηση, την οποία κατά τ' άλλα στηρίζει, δίνει το ΠΑΣΟΚ. Μετά την παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή, που στοχοποίησε τον Γ. Στουρνάρα και παρά την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, η Χ. Τρικούπη επανήλθε δια του υπεύθυνου τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Πρωτόπαπα, ο οποίος μιλώντας στον Real fm σημείωσε:

“Εμείς κάναμε μία πρόταση και το καλύτερο που έχει να κάνει το οικονομικό επιτελείο και ο κ. Στουρνάρας, και αυτό θα ήθελα να ακούσω, είναι ότι 'εγώ θα επικοινωνήσω με την τρόικα για να εξαντλήσω τις δυνατότητές μου'. Αυτό θα ήθελα να ακούσω”.

Στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί δυσθυμία για τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Επιτελείς του Α. Σαμαρά χαρακτηρίζουν “ανώριμη” την τακτική της επιμέρους διαφοροποίησης “για επικοινωνιακούς λόγους”, προσθέτοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ δε θα αυξήσει τα ποσοστά του διαφοροποιούμενο από μια πολιτική που στήριξε, αλλά επιδεικνύοντας σταθερότητα και υπευθυνότητα”.