“Οι πολιτικές των οικονομικών δολοφόνων αποσκοπούν στον έλεγχο των λαών”

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άνδρο Κυπριανού, είχε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Κυπριανού στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καμμένος έκανε αναφορά στην “επέτειο” των τριών χρόνων από το Καστελόριζο, υποστηρίζοντας ότι “σήμερα βλέπουμε την εξέλιξη του δράματος αυτού, με τους ίδιους οικονομικούς δολοφόνους και τους ντόπιους συνεργούς να εξελίσσεται στην Κύπρο”.

“Οι ίδιοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πολιτικούς στην Ελλάδα και έφεραν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, την εθνική οικονομία στην πτώχευση, τις ελληνικές επιχειρήσεις στην κατάρρευση και την Ελλάδα να βρίσκεται προ του διλήμματος που θέτουν, για να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία. Το ίδιο κάνουν και στην Κύπρο”, σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού και συζήτησαν μαζί “για τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποίησαν και Έλληνες, προκειμένου η Κύπρος να μπει σε αυτό το σύστημα, τα πέντε δισ. ευρώ των ελληνικών ομολόγων, τα οποία αποκλείστηκαν, με ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων και στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, από την ανακεφαλαιοποίηση.

“Οι πολιτικές των οικονομικών δολοφόνων που επιτέθηκαν σε τράπεζες, με αποτέλεσμα να έχουμε μια απόφαση του Eurogroup με την συναίνεση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος και της κυβέρνησης της Ελλάδος, αλλά και Κυπρίων πολιτικών, προκειμένου να οδηγηθεί στην απαξίωση η υγιής κυπριακή οικονομία, είναι μέθοδοι τις οποίες τις εφαρμόζουν τα κέντρα που θέλουν να ελέγξουν τους λαούς και να οδηγήσουν με βία σε μια ευρωπαϊκή ενοποίηση με κατάργηση της έννοιας του έθνους – κράτους”, τόνισε ο κ. Καμμένος, και συνέχισε: “Φοβάμαι δε, ότι στην Κύπρο αυτό συνδυάζεται και με το εθνικό θέμα, όπως επίσης και με τα ενεργειακά. Συζητήσαμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ για όλα αυτά τα θέματα, επειδή έχουμε την εμπειρία των τριών ετών αυτών και στο Κοινοβούλιο, αλλά και στη δικαιοσύνη που διερευνά την εμπλοκή των συγκεκριμένων ατόμων, είπαμε ότι θα είμαστε δίπλα από το ΑΚΕΛ, προκειμένου να δώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης”.

Από την πλευρά του, ο Άνδρος Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του γιατί “εκτιμάμε ότι δεν αφήνονται περιθώρια στον κυπριακό λαό, ούτε και στην κυπριακή οικονομία, να αναπτυχθούν μέσα από τις αποφάσεις που μας έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαστε υποχρεωμένοι από τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται, να αναζητήσουμε μια εναλλακτική επιλογή”.

Ευχαρίστησε ακόμα τον κ. Καμμένο για τις “χρήσιμες πληροφορίες” που του έδωσε για ζητήματα τα οποία εξελίσσονται και στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως “οι πολιτικές οι οποίες καθορίζονται από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιέξοδες, καταδικάζουν τις χώρες και τους λαούς σε συνθήκες πολύ αρνητικές, και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και σε αυτό λοιπόν είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο”.