“Έκθετος ο Στουρνάρας”

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελιξεις στη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank και τις σχετικές δηλώσεις Τόμσεν εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών ότι επέτρεψε τη διαδικασία ανταλλαγής μετοχών παρότι -σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Ελληνες- γνώριζαν τις αντιρρήσεις της τρόικας.

"Ο Πολ Τόμσεν, με δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ενέκρινε η τρόικα την συγχώνευση της Εθνικής τράπεζας με την Eurobank. Όλως περιέργως η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, παρότι γνώριζε την αντίθεση της τρόικας, επέτρεψε στη διορισμένη, από την ίδια, κυβερνητική διοίκηση της Εθνικής τράπεζας να προχωρήσει τις διαδικασίες συγχώνευσης με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μετατραπεί οι μεγαλομέτοχοι της Eurobank σε μεγαλομετόχους της Εθνικής τράπεζας χωρίς να έχει περατωθεί η συγχώνευση, γεγονός που ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή πως θα εξελιχθεί" υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ το αποτέλεσμα είναι "να έχουν γίνει περίεργα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χρηματιστήριο, στις πλάτες της τράπεζας, η οποία έκτισε την οικονομική ιστορία της Ελλάδος και στήριξε τον Ελληνισμό σε δύσκολες στιγμές".
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θεωρούν ότι ο κ.Στουρναρας είναι "έκθετος μετά το άδειασμα της τρόικας, καθώς επέτρεψε να προχωρήσει η διαδικασία ανταλλαγής μετοχών, παρότι γνώριζε την άρνηση της τρόικας" παρά τις επισημάνσεις του κ. Καμμένου, όπως υποστηρίζουν, στην ανακοίνωσή τους. Τέλος χαρακτηρίζουν "αποστάτη" και "πατερίτσα του υπουργού" τον πρώην βουλευτή του κόμματος και νυν βουλευτη της ΝΔ Γιάννη Κουράκο "και τους συν αυτώ" οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελλληνες, "εδώ και πολύ καιρό επιζητούν την μεγαλοσύνη του πρωθυπουργού".