Στουρνάρας: Απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα – Τσίπρας: Ντροπή σας

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση μεταξύ Γιάννη Στουρνάρα και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: "Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους. Απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα και όσα λέτε είναι ψεύδη και λαϊκισμός".

Η αποστροφή αυτή του κ. Στουρνάρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Τσίπρα που σε έντονο ύφος απάντησε: "Είναι θράσος να έρχεστε να μας λέτε ότι απευθυνόμαστε σε κατώτερα ένστικτα τη στιγμή που βυθίζετε τη χώρα στη φτώχεια. Υπάρχουν μαθητές που λιποθυμούν στα σχολεία. Ντροπή σας" απάντησε  ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για σκανδαλώδη υποεκτίμηση της δημόσιας περιουσίας τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή ότι εκτιμώνται στα 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι αυτό είναι εκτίμηση και όχι αποτίμηση.

"Τη μία μιλάτε για αναστολή, την άλλη για ακύρωση, σας εγκάλεσαν στην τάξη, λέτε ότι μπορεί να μείνουμε στο ευρώ χωρίς μνημόνια, αλλά αυτά είναι λαϊκισμοί και ψεύδη", τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

"Δεν φθάνει που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι", είπε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον υπουργό να έχει "λιγότερο θράσος".