Παράθυρο για γενική μείωση του ΦΠΑ άνοιξε ο Σαμαράς

Μήνυμα με βασικό αποδέκτη την τρόικα για φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να ενισχυθεί η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με "Τα Νέα", δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι το κυβερνητικό μέτωπο παραμένει ισχυρό και αρραγές.

Ο πρωθυπουργός, μέσα από την ομιλία του στον Economist προχώρησε σε εγκωμιαστικά σχόλια για τους κυβερνητικούς εταίρους ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι τον Ιούνιο θα βάλει στο τραπέζι φορολογικές ελαφρύνσεις. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι αυτό που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι μια γενική μείωση του ΦΠΑ και όχι μόνο για την εστίαση.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ότι δεν είναι αρκετή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά θα πρέπει να υπάρξει συνολική μείωση. "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με 23%" τόνισε ο πρωθυπουργός δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για τη διαπραγμάτευση που θα γίνει μετά από δύο μήνες.

Ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται και η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αλλά και η φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών. Σημείωσε ότι στόχος του παραμένει ένας ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% για όλες τις επιχειρήσεις.

"Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, γιατί έχει καταρρεύσει μέσα σε ένα όργιο φοροδιαφυγής, αλλά μετά το νοικοκύρεμα θα ήταν λάθος να κρατήσουμε τη φορολογία στο ίδιο ύψος. Πρέπει να μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και όχι μόνο στην εστίαση" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στη φορολογία εισοδήματος έχουμε ήδη κάνει μικρά βήματα για τα χαμηλά εισοδήματα, ενώ παραμένει ο στόχος για ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% σε όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα.