Στουρνάρας: Ευτυχώς ο Σαμαράς πήρε πάνω του το θέμα του Δημοσίου

"Ευτυχώς ο Σαμαράς πήρε πάνω του το θέμα του Δημοσίου" τονίσε ο Γ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Επεσήμανε ότι στο Eurogroup αντιμετώπισε μεγάλη πίεση και του είπαν ότι αν δεν προχωρήσει το θέμα του Δημοσίου τότε θα μπλοκαριστούν τα χρήματα για την Ελλάδα, κάτι για το οποίο ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος πήρε το θέμα πάνω του και έδωσε λύση.

"Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών", απάντησε ο υπουργός στον Πρόεδρο όταν εκείνος τον ρώτησε για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας και πρόσθεσε: "Στο Eurogroup μού το είπαν καθαρά: αν δεν το λύσετε, money is blocked. Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός και το θέμα διευθετήθηκε".

Στην ερώτηση του κ. Παπούλια τι γίνεται με την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: "Θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να 'σηκώσει' το 10% από την αγορά, το οποίο και εύχομαι. Αλλιώς, θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας".

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα τον Ιούνιο, αφού "και το κείμενο της τρόικας αναφέρει ρητά ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αρκεί να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί ότι πρέπει να κάνουμε".

Όσο για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, δήλωσε βέβαιος ότι αυτή θα γίνει κανονικά τον Μάιο, ενώ παραδέχτηκε πως το προαπαιτούμενο του Δημοσίου "μας δυσκόλεψε".