Σαμαράς: Το Σύνταγμα επιτρέπει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις, όχι μόνο κάτω των 100.000 ευρώ, που είναι εκ των πραγμάτων εξασφαλισμένες, αλλά και αυτές άνω του ποσού αυτού, δίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην αυριανή “Ημερησία του Σαββάτου”.

Ο πρωθυπουργός μιλά ανοιχτά για απολύσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επισημαίνει πως “το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται”.

Δηλώνει ακόμα ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και ότι “από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα”. Παράλληλα, λέει κατηγορηματικά “όχι” στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα.

Αφήνει εξάλλου ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού, με τη φράση “όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει”.

Ο πρωθυπουργός “σηκώνει το γάντι” που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική, “μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα”.