Παπούλιας: Παράδειγμα για τους νέους ο Νίκος Παππάς

Την θλίψη τους για τον θάνατο του ναυάρχου Νίκου Παππά, που έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Σε δήλωσή του ο κ. Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει ότι «η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Ναύαρχο Νίκο Παππά, που πρωταγωνίστησε στην "ανταρσία του Βέλους", μια μοναδική στιγμή στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι περήφανες για το παράδειγμά του και όλοι μας του οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Η νέα γενιά έχει να διδαχθεί και να εμπνευστεί παρακολουθώντας τη διαδρομή του. Θέλω να εκφράσω στους δικούς του ανθρώπους τη θλίψη μου για τον θάνατό του».

Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ο Κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού "Βέλος" έφυγε από κοντά μας. Άφησε, όμως, απαράμιλλες παρακαταθήκες αγώνων και προσφοράς στην πατρίδα μας. Τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς. Έγινε, με την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στο Κίνημα του Ναυτικού, σύμβολο των αγώνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κέρδισε, επάξια, εξέχουσα θέση στις σελίδες της νεότερης Ιστορίας μας. Κέρδισε το θαυμασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων. Η μνήμη του θα είναι αιώνια», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σαμαράς.