Στουρνάρας: Η τρικομματική πέρασε τις παιδικές της ασθένειες

Το εγκώμιο της τρικομματικής κυβέρνησης έπλεξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά νυχθημερόν και λύνει τα προβλήματα που ανακύπτουν, φέρνοντας ως παράδειγμα “την ταχύτητα με την οποία προχωρήσαμε για να θωρακίσουμε τις ελληνικές καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών τη χαρακτήρισε “πολύ δύσκολη”, σημείωσε όμως πως “έχουμε βελτιώσει αρκετές από τις επιδόσεις μας” και υπογράμμισε: “Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες. Χθες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό”.

Επιτέθηκε ακόμα στην αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις “και δεν υπάρχουν – δυστυχώς- και διαφορετικές λύσεις”, και πρόσθεσε: “Όσοι λένε ότι υπάρχουν λένε ψέματα.  Η αντιπολίτευση δεν έχει, δυστυχώς, προσφέρει μέχρι σήμερα κάτι δημιουργικό. Επενδύει διαρκώς στην καταστροφή”.

“Έχουμε πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια μας. Στεκόμαστε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Αισθανόμαστε ότι είμαστε κύριοι της μοίρας μας, ότι ελέγχουμε την ψυχή μας. Βγάζουμε τη χώρα από τη σκοτεινότερη ίσως περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.  Σας καλούμε όλους να στρατευτείτε μαζί μας”, κατέληξε ο υπουργός.