Συνάντηση Στουρνάρα με στελέχη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τo χαράτσι

Με το Φίλιππο Σαχινίδη από το ΠΑΣΟΚ και το Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη Δημοκρατική Αριστερά συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, σε μία σύσκεψη στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθεί κατά κύριο λόγο το “χαράτσι” στα ακίνητα, για τη συνέχιση του οποίου η ΔΗΜΑΡ εκφράζει έντονες αντιδράσεις, ενώ και το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει πως δε θα το ψηφίσει, αν δεν το κάνει και η ΔΗΜΑΡ.

Έντονη είναι η φημολογία ότι το νέο “χαράτσι” θα είναι κατά 10-15% μειωμένο μεσοσταθμικά σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν αποκλείεται, σε περίπτωση που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμμείνουν στη διαφωνία τους, αυτό να περάσει είτε με κάποια τροπολογία στη Βουλή, είτε ακόμα και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ωστόσο, ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εταίρων, θα πρέπει αυτή να εγκρθιεί και από την τρόικα, που θεωρείται αυτονόητο πως θα ζητήσει ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί το ποσό που θα χάσει το κράτος από τη σχεδιαζόμενη μείωση του χαρατσιού.

Στο τραπέζι της σημερινής συζήτησης έπεσαν και τα άλλα ανοιχτά θέματα, που είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.