Επιταχύνει το σχέδιο κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση

Προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για τα μέτρα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους η κυβέρνηση Σαμαρά, με το μυαλό της στα τεκταινόμενα στην Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, μια μέρα πριν τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, που έχει συγκληθεί.

Είναι φανερή η επιδίωξη να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την τρόικα.

Επιχειρείται πλέον η ταχεία υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο με στόχο τη μείωση δαπανών και προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Μανιτάκη, εξετάστηκαν θέματα για τα οποία η τρόικα είχε εκφράσει δυσπιστία ως προς την υλοποίησή τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες να διευκρινιστούν "θολά" σημεία της διαπραγμάτευσης και να εξειδικευθούν ζητήματα σχετικά με την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στα υπουργεία, μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στα οργανογράμματα, αλλά και προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων στους φορείς κάτω από τη γενική κυβέρνηση.

Όπως έλεγαν από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "υπάρχει πορεία αντιμετώπισης των ανοιχτών θεμάτων και διαδικασία σύγκλισης στα ζητήματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο".

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης απέφυγε, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης.

"Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο", είπε ο υπουργός.