ΣΥΡΙΖΑ: Υποπτο το “ναι” Σαμαρά για την Κύπρο

Όχι μόνο επιμένει η Κουμουνδούρου στην καταγγελία της περί συνέργειας του Πρωθυπουργού στην απόφαση της ΕΕ για την Κύπρο, αλλά διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αναδείξει το θέμα.

Για το σκοπό αυτό συνεδριάζει σήμερα από νωρίς το πρωί το 9μελές Συντονιστικό με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στη Μεγαλόνησο. Μια συνεδρίαση στην οποία ο Α. Τσίπρας αναμένεται να μεταφέρει και τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινοβραδυνής τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Κυπριανού και τα στελέχη του ΑΚΕΛ να είναι αποφασισμένα σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι επιμείνουν, να θέσουν ανοιχτά θέμα παραμονής της Κύπρου στην ΟΝΕ. Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας επιμένει ότι η απόφαση του eurogroup είναι απαράδεκτη, τη χαρακτήρισε "ακραία έκφραση της στρατηγικής της Ε.Ε." που θέτει σε κίνδυνο την ίδια της τη συνοχή.

Παράλληλα κατηγορεί τον Α. Σαμαρά ότι δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει την απόφαση, ενώ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν υπονοούμενα για παζάρι μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup στη Σύνοδο Κορυφής. Γι αυτό το λόγο ζητάνε την πλήρη ενημέρωση  του ελληνικού λαού, ενώ αργά χθες το βράδυ με αφορμή την άρνηση του

Προέδρου της Βουλής Ευαγγ. Μεϊμαράκη να να συγκαλέσει σήμερα εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής, όπως του ζήτησε ο Α. Τσίπρας, έκαναν λόγο για "υπεκφυγές, ελιγμούς, άλλοθι και ερμηνείες του Κανονισμού της Βουλής κατά το δοκούν», που «δεν πείθουν κανέναν". Σχολιάζοντας την αρνητική απάντηση Μεϊμαράκη σημειώνουν ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει στα άρθρα 142 παράγραφος 2 και 62 παράγραφος 3 την δυνατότητα  αυτή συνεπώς ο κ. Μεϊμαράκης, "έχει ήδη υποπέσει σε θεσμικό παράπτωμα".

Όσο για τα ψεύδη κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ΠΑΣΟΚ η Κουμουνδούρου απλά παραπέμπει στο πρόγραμμά της στο οποίο δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε "κούρεμα" καταθέσεων. Μόνο η δέσμευση για υψηλότερη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων και μάλιστα των πολύ υψηλών.