Στη Θεσσαλονίκη για τα 70 χρόνια του Ολοκαυτώματος ο Σαμαράς

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να απευθύνει  χαιρετισμό στην Εκδήλωση Μνήμης για την 70η Επέτειο έναρξης εκτοπισμού των  Ελλήνων Εβραίων.

Μιλώντας στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, με αφορμή τα 70 χρόνια από το πρώτο τρένο που αναχώρησε για το Άουσβιτς, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει "όπως και στο παρελθόν, με νομοθετικά μέτρα όποτε χρειάζεται, να δείχνουμε μηδενική ανοχή στα κρούσματα βίας και ρατσισμού" ενώ τόνισε ότι  τα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται και πάλι στην Ευρώπη, λόγω και της κρίσης.                                

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνομιλίες με  βουλευτές, τοπικά στελέχη της περιοχής αλλά και μέλη της επιχειρηματικής  κοινότητας.

Δεν αποκλείεται επίσης κάνει αναφορά και στα  τεκταινόμενα στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup, καθώς ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Γ. Στουρνάρα ο οποίος τον ενημέρωνε διαρκώς για όλες τις εξελίξεις.

Η εκδήλωση για  την 70η επέτειο του Ολοκαυτώματος διοργανώνεται από την Ισραηλιτική Κοινότητα  Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στη Συναγωγή Μοναστηριωτών