Βενιζέλος: Στο σενάριο της αποτυχίας δε θα τη γλιτώσει κανείς

“Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κάθε διαπραγμάτευση ως εθνικό καθήκον”, υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στη Real News, τονίζοντας ότι “οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα” και σχολιάζοντας πως η συνάντησή του με την τρόικα έγινε ώστε να καταστεί σαφής η θέση αυτή.

Σημειώνει, επίσης, ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο και το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί το συνολικό πλαίσιο και μετά σε αυτό να ενταχθούν τα επιμέρους.

Ο κ. Βενιζέλος εξηγεί πως “δεν μπορεί να λες ότι θα είμαι ικανοποιημένος εάν μειώσω τον ΦΠΑ στην εστίαση αν αναγκαστείς να κάνεις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Θα μπορούσε ποτέ να έχει αυτό μια λογική;”.

Επισημαίνει πως αν η κυβέρνηση πετύχει θα πρέπει η κεφαλαιοποίηση πολιτικά να είναι δίκαιη και προσθέτει: “Στο σενάριο της αποτυχίας, το οποίο είναι απευκταίο και τραγικό, δεν θα τη γλιτώσει κανείς. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι έπαιζε ένα δευτερεύοντα ρόλο στη διαχείριση της καθημερινότητας”.

Σχετικά με τη δημιουργία ενός σχήματος της Κεντροαριστεράς και το αν ο ίδιος θα είναι στο τιμόνι αυτού του εγχειρήματος, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει: “Δε θα αφήσω κανένα προσωπικό θέμα να εμποδίσει μια πορεία που μπορεί να δημιουργήσει ευεργετική δυναμική και για τις προοδευτικές δυνάμεις και για τη χώρα. Γιατί πιστεύω ότι εν δυνάμει το σχήμα της Κεντροαριστεράς είναι εκλογικά πρώτο. Οι προοδευτικές, υπεύθυνες και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα είναι πρώτη δύναμη. Εμείς κάνουμε την πρόταση στη ΔΗΜΑΡ και περιμένουμε μια σοβαρή απάντηση”.

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει: “Θέλουμε ενιαία γλώσσα και υπευθυνότητα. Ούτε διπλή γλώσσα ούτε τυχοδιωκτισμό”.