Βενιζέλος: Πιέσεις στην τρόικα για την αποφυγή νέων μέτρων

Ανήσυχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίστηκε σε νέα συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι βασικός άξονας των συνομιλιών πρέπει να είναι να μη ληφθούν νέα μέτρα, καθώς έχει μειωθεί στο ναδίρ η φοροδοτική ικανότητα του κόσμου.

Ως το μεγαλύτερο λάθος των επικεφαλής της τρόικας χαρακτήρισε την άρνησή τους να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μιλώντας στο Real-fm. Αναφερόμενος στο "χαράτσι" της ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί από το νέο ενιαίο τέλος ακινήτων.  

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ιπποκράτους εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο επανέναρξης των πλειστηριαασμών, τονίζοντας ότι δε θα επιτραπεί να χάσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους.

Για το φλέγον ζήτημα των απολύσεων και το εναλλακτικό σχέδιο Μανιτάκη για αποχωρήσεις, ο κ. Βενιζέλος αρκέστηκε να σχολιάσει ότι μέσα από την αξιολόγηση των δημοσίωβν υπαλλήλων μπορούν να αποφευχθεί το τσεκούρι που ζητούν οι δανειστές μας στο έμψυχο δυναμικό.