Παραιτήθηκε ο γ.γ. βιομηχανίας του υπ. Ανάπτυξης Σ. Ευσταθόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε, ο γενικός γραμματέας βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, καθώς μετείχε στο ΔΣ της ΔΕΗ όταν έπεσαν οι υπογραφές με τη ΜΕΤΚΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη παραίτηση κυβερνητικού στελέχους σε λίγες ώρες, καθώς έρχεται μετά τις παραιτήσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τ. Αθανασόπουλου και του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου το Σάββατο. Οι δύο παραιτήθηκαν μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για σύμβαση της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης: "Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας υπέβαλε με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιώργος Στεργίου".

Στην επιστολή ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρει ότι ο λόγος παραίτησης του είναι η συμμετοχή του στο ΔΣ της ΔΕΗ, ενώ σημειώνει ότι παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Σημειώνεται ότι κακουργηματική ποινική δίωξη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.
 
Η δίωξη αφορά σύμβαση που υπέγραψε το τότε ΔΣ της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι παρά το γεγονός, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πως ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και δεν επρόκειτο να προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες.