Απ. Κακλαμάνης: Δεν είμαι ευχαριστημένος από το έργο της κυβέρνησης

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσδοκά και να προσβλέπει, μέσα από τον αγώνα του, να δικαιωθεί και να σωθεί η πατρίδα" τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κινήματος Απόστολος Κακλαμάνης σε συνέντευξή στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Η άλλη επιλογή –προσθέτει- είναι να θέλεις να δικαιωθείς, αν καταστραφεί η πατρίδα".

"Δεν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε κάθε Έλληνα, από τον απλό άνθρωπο μέχρι τις διάφορες ελίτ, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, ακαδημαϊκές. Σήμερα ή πιστεύεις και αγωνίζεσαι να σωθεί η πατρίδα σου ή πιστεύεις ότι δεν θα σωθεί, το διακηρύσσεις, άρα περιμένεις να δικαιωθείς αν καταστραφεί η πατρίδα σου".

Σε ερώτηση για το πώς κρίνει το έργο της κυβέρνησης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τονίζει: "Δεν είμαι ευχαριστημένος, ιδιαίτερα από το οικονομικό επιτελείο. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα -ακριβώς γιατί υπονομεύτηκε από την άνοιξη του 2010 η προσπάθεια να διασωθεί-παραμένει έκτοτε δέσμια των πιο ισχυρών συμφερόντων. Αυτά είναι τα συμφέροντα τραπεζιτών, των μεγάλων επιχειρηματιών, περιλαμβανομένων των επιχειρηματιών των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και των μεγάλων τηλεοπτικών μέσων. Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν αυτοί θα αποφασίσουν να τη ρίξουν. Αυτό έγινε με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό θα γίνει και με την κυβέρνηση Σαμαρά, αν πει αύριο ο Σαμαράς κύριε Στουρνάρα, κύριε Προβόπουλε τι προσφέρετε στον τόπο; Ότι προσφέρατε στην Εμπορική; Όπως είναι γνωστό και οι δύο αυτοί κύριοι βούλιαξαν την Εμπορική Τράπεζα. Θα σώσουν ολόκληρη την Ελλάδα; Τα πράγματα είναι απλά: Ο λαός, ιδιαίτερα ο λαός που πεινά, από τον οποίο εγώ δεν μπορώ να περιμένω εκεί που είναι καταγής, ξαφνικά να σταθεί όρθιος και να προχωρήσει μπροστά. Αλλά υπάρχουν στρώματα που αυτή τουλάχιστον τη στιγμή δεν πεινούν. Είναι αυτοί που δεν ήταν στην πλατεία, γιατί στην πλατεία Συντάγματος ήταν οι πεινασμένοι, οι πραγματικά αγανακτισμένοι. Γιατί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν δεξιά οι φασίστες και αριστερά με τις γαλάζιες σημαίες αυτοί τότε που με τη γραμμή της ΝΔ υπονόμευαν. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι σε αυτή τη μάχη, που δίδεται τρία χρόνια, κάποιοι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να πέτυχαν να υπονομεύσουν απέχοντας ή βάλλοντας και υπονομεύοντας καθαρά.

Το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί τους απλούς ανθρώπους

- Με ποιες δυνάμεις θα πρέπει να πορευτεί το ΠΑΣΟΚ για να έλθει και πάλι η ελπίδα στη χώρα;

-Με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, τους ανθρώπους, που με τον ιδρώτα τους έτρωγαν και τρώνε το ψωμί τους. Όχι με τα διάφορα συμφέροντα, τα οποία λυμαίνονται τον τόπο και δυστυχώς αυτά επωφελήθηκαν και στη διάρκεια της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ διότι το κίνημά μας απλώθηκε πολύ, και αυτό διευκόλυνε, και από τους φεγγίτες και από τα παράθυρα, πολλοί να μπουν στις γραμμές μας, οι οποίοι τώρα –αρκετοί λωποδύτες έχουν πάρει το δρόμο τους για την Κουμουνδούρου. Μπορούμε να πάμε εκεί –όπως είπα στον κ. Παπαδημούλη που μου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αφεντικό τη δεξιά, και να του πω εγώ ποιους έχει σήμερα.

Όχι απλός κόσμος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποιοι χρηματοδοτούν το ΣΥΡΙΖΑ, με ποια λεφτά έκανε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν εμείς οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ πηγαίναμε στις γειτονιές και βλέπαμε στημένους τραμπούκους, που παρίσταναν τους αριστερούς, τους προοδευτικούς και έδιναν δείγμα για το πώς αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία. Και τα ίδια δείγματα δίνουν και από την δεξιά και τη λεγόμενη αριστερά και μέσα στη Βουλή. Δεν τολμάς να μιλήσεις, σε βρίζουν. Αυτή τη δημοκρατία ετοιμάζουν δεξιά και αριστερά για την επόμενη ημέρα του ελληνικού λαού.

Όχι σε μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

-Κύριε πρόεδρε, καταλαβαίνω από αυτά που λέτε ότι δεν θέλετε καμία μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Γιατί να γίνει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ; Ο λαός που ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ο λαός που πίστεψε στο ΠΑΣΟΚ, είναι ο λαός που είτε με σφάλματα του ΠΑΣΟΚ, είτε γιατί δεν τον προετοίμασε το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, άκουσε τον εύκολο λόγο. Εγώ είδα την "Αυγή" να προβάλει τον Μπέπε Γκρίλο. Αν ο Γκρίλο είναι το υπόδειγμα για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, τότε προφανώς κάνουν λάθος στη διεύθυνση όποιοι απευθύνονται εκεί. Πιστεύω ότι η χώρα μας θα περάσει εξαιρετικά πολύ πιο δύσκολες ώρες αν ο κάθε Έλληνας δεν σκεφτεί μέσα του την πατρίδα, και αν δεν κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες, που μέσω των καναλιών και των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, λυπάμαι αλλά αν αυτά δεν ανακοπούν, εγώ προβλέπω να έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες.