Κοινή κάθοδο στις εκλογές προτείνει ο Βενιζέλος στη ΔΗΜΑΡ

Τις εργασίες του 9ου συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, με μία ομιλία που περιείχε αυτοκριτική, όραμα για το μέλλον, κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και "άνοιγμα" στις δυνάμεις της Κεντραριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε πως “δε σώσαμε τη χώρα, η χώρα σώζεται όταν αυτό αφορά όλους τους πολίτες της”, ενώ υπογράμμισε πως “το ΠΑΣΟΚ είχε την καλή αλλά και την κακή πλευρά του. Δυστυχώς, αυτό που κλωνοποιήθηκε ήταν το κακό ΠΑΣΟΚ”.

Απηύθυνε ακόμα κάλεσμα στους ψηφοφόρους του κόμματος που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ “να επιστρέψουν σπίτι τους”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μέρος της Κεντροαριστεράς, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς”.

“Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη συγκρότηση της μεγάλης, πλειοψηφικής Κεντροαριστεράς. Προτείνουμε συστράτευση, κοινή κάθοδο σε εκλογές. Όσοι δεν ανταποκρίνονται, φέρουν τη δική τους ευθύνη. Κανείς δεν δικαιούται να υποτιμά το ΠΑΣΟΚ”, σχολίασε ακόμα, ενώ επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, όπως απαξιωτικά υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά “συνιστώσα ευθύνης σε μια συνισταμένη που κουβαλά το βάρος της ευθύνης εξόδου της Ελλάδας από την κρίση”.

“Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, ότι σήμερα που αρχίζει το συνέδριο, η κοινωνία, ο λαός, ο πολίτης είναι εδώ παρών, με τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του. Σε αυτόν απευθυνόμαστε”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι αυτό το συνέδριο αποτελεί τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του ΠΑΣΟΚ που άρχισε στις 18 Μαρτίου του 2012.

“Αυτός ο χρόνος πέρασε με κομμένη ανάσα λόγω των διπλών εκλογών, διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και διαπραγματεύσεων με τους εταίρους”, παρατήρησε εξάλλου, σημειώνοντας ότι “παρά την ήττα στις εκλογές και παρά την μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα με μεγάλο κόστος»”.

 

Αυλαία στο συνέδριο του ΠαΣοΚ - Παρακολουθείστε LIVE