Δένδιας: Ο Τσίπρας ενθαρρύνει και στηρίζει την ανομία

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον Νίκο Δένδια πυροδότησαν οι χτεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνάντησε χτες πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι “κάνει ένα κρας τεστ για να δει πόσο αποτελεσματική είναι η αυτή η πολιτική της καταστολής, της βίας και τρομοκρατίας”.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας: “Θεωρώ αδιανόητο να συλλαμβάνονται πολίτες, να κακοποιούνται και να εκμαιεύεται με τη βία γενετικό υλικό χωρίς την παρουσία δικηγόρου και στην ανακριτική διαδικασία βασικό στοιχείο να είναι, αν υποστηρίζουν ή όχι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές και πολύ φοβάμαι ότι είναι επικίνδυνος αυτός ο δρόμος”.

Στην απάντηση του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι στέλνει “μήνυμα ενθάρρυνσης και στήριξης της ανομίας και να εκφοβίσει για μία ακόμη φορά τους υποψήφιους επενδυτές στην Ελλάδα”.

“Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει παντελώς αστήρικτες καταγγελίες και ψεύδη, αλλά και να αποδείξει ότι αγνοεί το τι ο Νόμος και η νομολογία του Αρείου Πάγου ορίζουν για τη λήψη DNA. Έσπευσε επίσης να επιχειρήσει την τρομοκράτηση των αστυνομικών αρχών, εμπλεκόμενος στην υπό διεξαγωγή έρευνα και κηρύσσοντας προκαταβολικά το… ''ακαταδίωκτο'' για συγκεκριμένους πολίτες”, παρατήρησε ο κ. Δένδιας.

“Οι τοποθετήσεις του όχι απλώς είναι εναρμονισμένες με δηλώσεις στελεχών του που ενθαρρύνουν τη χρήση βίας, αλλά και στρέφονται ευθέως εναντίον της δυνατότητας οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας”, κατέληξε ο υπουργός.