ΔΗΜΑΡ: Προκλητικές οι αμοιβές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Την έκπληξή τους για τις “προκλητικές αμοιβές” των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκφράζουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δέκα βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

“Διαβάζουμε ότι ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου θα αμείβεται ετησίως με το ποσό των 100.000 ευρώ μεικτά, τα μέλη του Δ.Σ. με 30.000 ευρώ, η διευθύνουσα αύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής της με 185.000 ευρώ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 165.000 ευρώ”, παρατηρούν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, και συνεχίζουν: “Ιδιαίτερη εντύπωση τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραπάνω αμοιβές του Συμβουλίου θα αποδίδονται και στα ex officio μέλη που ήδη χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και ο διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος”.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Β. Οικονόμου, Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης, Σ. Λυκούδης, Α. Ξηροτύρη, Γ. Πανούσης, Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα, Γ. Ψαριανός και Θ. Ψύρρας.