“Αν το ΠΑΣΟΚ δε βγει με τόλμη, θα πεθάνει σε λίγους μήνες”

Την άποψη ότι αν το ΠΑΣΟΚ δε βγει με τόλμη στο κρίσιμο πολιτικό σταυροδρόμι όπου βρίσκεται και δεν πάει στην κοινωνία θα πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες εξέφρασε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης πήρε θέση σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, εν όψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μάλιστα ανέφερε ότι θα ζητήσει να ψηφίσουν οι σύνεδροι ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα δεχτεί να ψηφιστούν νέα μέτρα. “Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, η φτωχοποίηση συνεχίζεται και το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει ανάκαμψη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν βλέπω να μπορεί να υπάρξει. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η φτωχοποίηση”, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: “Για να έχει το ΠΑΣΟΚ τη δική του ταυτότητα και στρατηγική, πρέπει να έχει μια άλλη σχέση με την κυβέρνηση και να ασκεί κριτική. Δεν λέω να φύγει από την κυβέρνηση. Να τη στηρίξει βάσει μιας πολιτικής και να μη συμμετέχει στην καθημερινή διαχείριση”.

Άφησε ακόμα αιχμές κατά των Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, για το γεγονός ότι δε θα παρίστανται στις εργασίες του συνεδρίου. “Θα έπρεπε και οι δύο να είναι στην εναρκτήρια συνεδρίαση”, υπογράμμισε, και σχολίασε: “Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει νόημα. Είναι κυρίως οι διεργασίες που μπορούν να μας βάλουν στον ευρύτερο αυτό χώρο ως ένα σύγχρονο και συνειδητοποιημένο κόμμα, και αυτό είναι το στοίχημα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Κι έτσι δεν θα έπρεπε να λείπουν από αυτό οι δύο πρώην πρόεδροί του”.

Σχετικά με το αν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει το όνομα ή τα σύμβολά του, επεσήμανε ότι πρόκειται για δευτερεύον ζήτημα. “Δεν είναι το θέμα μας αυτό. Η απόδειξη είναι ότι ο κόσμος που μας καταδίκασε και μας καταψήφισε έρχεται ξανά. Και έρχεται. Περιμένει και θέλει να ακούσει και θέλει προτάσεις, θέσεις, αλλαγές στη φυσιογνωμία, στην πολιτική. Κι αν θέλει αλλαγή ονόματος και συμβόλων, ας γίνει. Αλλά δεν έχει νόημα η συζήτηση, είναι σαν να λέμε για τη βιτρίνα και όχι για την ουσία των ανατροπών που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ”, παρατήρησε.