Καταψήφισε η… ΝΔ τα επίμαχα άρθρα στο νομοσχέδιο περί ναρκωτικών

Στις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας προσέκρουσαν τρία άρθρα του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Όπως είχαν προαναγγείλει, οι βουλευτές της ΝΔ, όπως και αυτοί των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, καταψήφισαν τα τρία συγκεκριμένα άρθρα, με αποτέλεσμα αυτά να μη συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία.

Πρόκειται για τα άρθρα 62, 63 και 83 που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο περί ναρκωτικών και αφορούσαν την αναψηλάφηση υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη για τις οποίες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης προχώρησε στην αναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, κίνηση που ωστόσο δεν έκαμψε τις αντιστάσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την εμμονή των βουλευτών στις αντιρρήσεις, ο κ. Ρουπακιώτης, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, είχε σπεύσει να διατυπώσει σαφείς αιχμές για τους βουλευτές, ειδικά της Νέας Δημοκρατίας.

“Δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι, αλλά δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη βουλευτές, ιδιαίτερα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να διατυπώνουν όχι διαφορετικές, αλλά αναιρετικές απόψεις επί βασικών άρθρων του νομοσχεδίου”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, καλώντας όλες τις πλευρές να δώσουν ένα δείγμα μίας άλλης κουλτούρας, τουλάχιστον από τα κόμματα που συνεργάζονται.