Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ο Π. Καμμένος

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε ομιλία στους εργαζομένους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να απαξιώσει την εταιρεία.

Σε δήλωσή του ο κ. Καμμένος εξέφρασε την στήριξή του στην ΕΑΒ και υποστήριξε ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή “δέχεται έναν πόλεμο” και κατηγόρησε την “εσωτερική τρόικα ότι οδηγεί την ΕΑΒ με τεράστιες συμβάσεις που είναι ανεκτέλεστες, ύψους περίπου 850 εκατομμυρίων ευρώ, να μην μπορεί να λειτουργήσει”. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η ΕΑΒ συνεχίζει να λειτουργεί χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων, τους οποίους εξήρε, λέγοντας πως ενώ είναι επί πολλά χρόνια εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι με ειδικά πιστοποιητικά που ανανεώνονται κάθε χρόνο, “δέχθηκαν την επίθεση της κυβέρνησης και μπήκαν στο ενιαίο μισθολόγιο”.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι μια αμυντική βιομηχανία η οποία δεν επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες, αλλά “αντιθέτως κάθε χρόνο φέρνει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας την Ελλάδα το κέντρο ουσιαστικά της αεροπορικής βιομηχανίας και στην Ευρώπη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου”.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο μισθολογικό των εργαζομένων στην εταιρεία και είπε ότι ένας τεχνικός, ο οποίος υπογράφει για να πετάξουν τα ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχει την ευθύνη του αεροπορικού μέσου, που έπαιρνε ένα μισθό της τάξεως των 2.200 ευρώ, σε σύγκριση με αντίστοιχο συνάδελφό του στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έπαιρνε 7.000 ευρώ, “του απαγορεύουν πλέον να υπογράφει, δίνοντάς του 700 ευρώ ως μισθό”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι να οδηγούνται σε εταιρείες που δημιουργούνται από το τεχνικό προσωπικό της ΕΑΒ σε άλλες χώρες, “να φεύγουν μετανάστες, το ελληνικό Δημόσιο να χάνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να εκτελέσει τις συμβάσεις τις οποίες έχει αναλάβει, με αποτέλεσμα να γίνονται οι λεγόμενες βίαιες αποκρατικοποιήσεις και να χάνει το αμυντικό αλλά και το οικονομικό πλεονέκτημα ο ελληνικός λαός”.

Τόνισε ακόμη ότι το κόμμα του δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και πως δεν θέλει να υπόσχεται “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” στους εργαζόμενους και πρότεινε τροπολογία την οποία θα υπογράψουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος και η οποία θα προταθεί και στα άλλα κόμματα, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΑΒ, να εμπλουτιστεί με προσωπικό, “αντί να αιμορραγεί από προσωπικό, αυτό το προσωπικό που χρειάζεται για να εκτελέσει τις συμβάσεις που ήδη έχει, προκειμένου να μπορεί να επιτελεί το έργο της”.

Στην ομιλία του στους εργαζόμενους είπε ότι θα είναι δίπλα τους προκειμένου να συνεχίσει η ΕΑΒ να φέρνει χρήματα στην πατρίδα μας “και να μη ρημάξει, όπως ρημάζει το σύνολο της χώρας από την πολιτική των μνημονίων”.

Να σημειωθεί ότι στην ΕΑΒ γίνονται τα βασικά μέρη για όλο τον κόσμο των F16, των αεροσκαφών της Lockheed Martin,των Super Puma, των Apache, και “μπαίνει το μεγαλύτερο μέρος βάσει της εργασίας των εργαζομένων των εξειδικευμένων τεχνικών, για να μπορέσει να πετάει η διεθνής αεροπορική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο”, όπως είπε ο κ. Καμμένος.