“Υψίστης σημασίας για την κοινωνία το αγροτικό ζήτημα”

Με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι αγρότες τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους.

Ο Γιάννης Παναγής, εξερχόμενος του Μαξίμου, δήλωσε ότι από την πλευρά των αγροτών κατατέθηκε ένα υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνεται ότι το αγροτικό ζήτημα είναι ζήτημα κοινωνικό και όχι ταξικό, και ζήτημα “υψίστης σημασίας για μια ολόκληρη κοινωνία και οικονομία”.

“Θα δημιουργηθεί μια διυπουργική μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, πρωτίστως για κάποια θεσμικά ζητήματα πρωτόγνωρης σημασίας πάνω απ’ όλα και ζωτικής, που έχουν να κάνουν καθαρά με τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου”, τόνισε ακόμα ο εκπρόσωπος των αγροτών.

Ερωτηθείς για το τι είπε στους αγρότες ο πρωθυπουργός, ο κ. Παναγής απάντησε: “Ότι είναι στο πλευρό των αγροτών και πάνω απ’ όλα κι αυτός εξυμνεί το γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μοναδική πηγή εσόδων για την ανόρθωση μιας ολόκληρης οικονομίας. Μένουμε, λοιπόν, να το δούμε αυτό εμπράκτως”.