“Άδωνις και Βαρβιτσιώτης έχουν συγγενείς στη λίστα Λαγκάρντ”

Την αποχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, υποστηρίζοντας πως οι δύο συγκεκριμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν συγγενικά τους πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ, Καπερνάρος ζήτησε από τους δύο βουλευτές να θέσουν εαυτούς οικειοθελώς εκτός της Προανακριτικής, για λόγους ευπρέπειας και διαφάνειας, καθώς και για να μπορέσει να προχωρήσει η ομαλή λειτουργία της επιτροπής.

Μία τέτοια κίνηση από τους δύο βουλευτές, σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, θα διευκόλυνε την έρευνα.

 

Απάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

"Η δήλωση του κ. Καπερνάρου με την οποία ζητά να αποχωρήσω από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ προσπαθεί να με στοχοποιήσει προσωπικά και να προκαλέσει εντύπωση και αποπροσανατολισμό στην υπόθεση γιατί:

1. Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ’ αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει.
2. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας.
3. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή.
4. Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της Λίστας Λαγκαρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους Βουλευτές της ΝΔ που δεν την έχουμε στα χέρια μας, τo αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση και όχι ως πραγματικό πειστήριο μιας αξιόποινης πράξης. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.
5. Κανένα από τα μέλη της επιτροπής  -ούτε ο ίδιος-  κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης μου, γιατί κάτι τέτοιο προσκρούει στο πνεύμα και γράμμα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας"

 

Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη

"Αθλιότητες. Η σύζυγός μου δεν έχει λογαριασμό στη Ελβετία. Αν της βρουν έστω και 1€ το χαρίζω. Προς άρση παρεξηγήσεων ο κ. Καπερνάρος, κατά δήλωσή του, εμένα δεν με κατηγορεί για τίποτε αλλά έθεσε θέμα εντυπώσεων και μόνον".