Η ενοχική σιωπή των ΜΜΕ

"Για τους περισσότερους ανθρώπους τα μη-νέα είναι καλά νέα. Για τον Τύπο, τα καλά νέα είναι μη-νέα".

Τζον Φ. Κέννεντι

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας κάγχαζαν σιωπηρά για την πρωτιά της ΝΔ στις σφυγμομετρήσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για "ανατροπή σκηνικού", "αναγνώριση του κόσμου ότι σταδιακά οι αιματηρές θυσίες αποδίδουν" και διάφορα άλλα λεπτεπίλεπτα πολιτικά μαχαιρώματα. "Θέλει η π... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" είχε σχολιάσει αφοπλιστικά ένας συνάδελφος, παρακολουθώντας ειδήσεις. Το θέμα μονοπωλούσε τα δελτία ειδήσεων, τα οποία στη συνέχεια περνούσαν στον αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα λάβει πλέον το μνημόνιο, σύμφωνα με τα σχετικά οικονομικά ρεπορτάζ, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μία άτυπη, υποσυνείδητη νοηματική αλληλουχία στα δύο θέματα.

Εντούτοις, στα ψιλά γράμματα τόσο των εφημερίδων, όσο και των καναλιών έχουν περάσει οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις της Metron Analysis, της PULS και της Public Issue. Ποιο κοινό είχαν αυτές οι τρεις; Δίνουν έστω και ελαφρύ προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η σιωπή του Τύπου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει κανένα σχόλιο, αν δεν ο ίδιος δεν είχε δώσει πάτημα με τη στάση που είχε τηρήσει όταν οι σφυγμομετρήσεις έδειχναν -έστω και για λίγο - "καβάλα στο άλογο" τη Συγγρού.

Όταν πριν από περίπου δύο μήνες η Κουμουνδούρου κήρυξε  τον "ανένδοτο" σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν συμφέροντα και μέμφονται την αξιωματική αντιπολίτευση για να διατηρήσουν τα "κεκτημένα" τους, χαρακτηρίστηκε από πολλούς γραφική. Ίδιας αντιμετώπισης έτυχαν και τα σχόλια για τη "φιλοξενία" στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικά πάνελ, στα οποία είναι ακροβολισμένοι τρεις – τέσσερις δημοσιογράφοι και βουλευτές της κυβέρνησης, εξαπολύοντας πυρ ομαδόν όποτε επιχειρεί ο πρώτος να αρθρώσει λέξη.

Το... ανεξήγητο καταχώνιασμα των τριών τελευταίων δημοσκοπήσεων δυστυχώς για την κυβέρνηση τείνει να επιβεβαιώσει τις κατά καιρούς διαρροές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υ.Γ. Όσο προκύπτουν "πυροτεχνήματα" με τρομοκρατικά χτυπήματα, βίλες – προπύργια παραβατικότητας και όσο η κυβέρνηση με τον εκτελεστικό της βραχίονα, επιχειρεί να εφαρμόσει το δόγμα "νόμος και τάξη" για τους απανταχού παρανομούντες Έλληνες, οι οποίοι επικοινωνιακά τεχνηέντως ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιες "ήσσονος" σημασίας ειδήσεις θα συνεχίσουν να περνούν στα ψιλά...