Να κατέβει υποψήφιος στην Ελλάδα ονειρευόταν ο Κον-Μπεντίτ!

Την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την πολιτική μετά το 2014, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνει σε βιβλίο του που κυκλοφορεί σήμερα ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως παλαιότερα σκεφτόταν σοβαρά να κατέβει σαν υποψήφιος σε ένα οικολογικό ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα, ελπίζοντας πως θα αποσπούσε ένα 10-15% των ψήφων.

Ο “κόκκινος Ντάνι” αναφέρει στο βιβλίο του ότι είχε ονειρευτεί “να είναι υποψήφιος σε ένα οικολογικό ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα” και κατόπιν “να είναι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

“Με ένα 10 ως 15%, θα έθετα σε κίνηση μια νέα δυναμική μέσα στην ελληνική κοινωνία και θα είχα κλονίσει τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη¨, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κον-Μπεντίτ, και προσθέτει: “Όμως όλο αυτό δεν είναι παρά ένα όνειρο. Το φάντασμα ενός αντίο”.

Όσο για την απόφασή του να αποσυρθεί από τις ευρωεκλογές του 2014, η οποία δρομολογήθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου του 2010, υπογραμμίζει ότι “έχω ήδη δώσει πολλά και θα αρκεστώ πλέον στο να συνεχίσω να διαδηλώνω και να ψηφίζω”.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του φαίνεται πως διαδραμάτισε και ο καρκινικός όγκος που εμφάνισε πριν από κάποια χρόνια στον θυρεοειδή, και ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχή χειρουργική επέμβαση. “Άρχισα να αφουγκράζομαι το σώμα μου. Δεν αισθάνομαι πλέον ικανός να φέρω σε πέρας μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που απαιτεί σωματική και πνευματική παρουσία σε όλη την ήπειρο”, σημειώνει.