“Δείχνει” Παπακωνσταντίνου η πραγματογνωμοσύνη στο USB

Προς την πλευρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως οδηγούν τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως προκύπτει από όσα αποκαλύπτουν μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιτροπή ανέβαλε τη σημερινή εξέταση του μάρτυρα Χρήστου Αθανασίου, στελέχους του ΣΔΟΕ, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα το απόγευμα, ώστε να συζητήσει για τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και για άλλα διαδικαστικά θέματα.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να επιβεβαιώσουν τα όσα φαίνονται από την έκθεσή τους, τα οποία μάλλον είναι επιβαρυντικά για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το βασικό στοιχείο που “δείχνει” τον πρώην υπουργό είναι το ότι οι τρεις από τους τέσσερις χρήστες που έχουν δει το επίμαχο “στικάκι” εμφανίζονται να διαβάζουν 2.059 στοιχεία, και όχι 2.062, που ήταν τα αρχικά στοιχεία της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ, πριν αλλοιωθεί. Αυτό σημαίνει ότι λογικά η αλλοίωση πρέπει να έγινε από τον τέταρτο χρήστη, δηλαδή από τον υπολογιστή που έχει ταυτοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών και είναι αυτός από τον οποίο ανοίχθηκε αρχικά το USB.

Εντύπωση προκαλεί άλλωστε το γεγονός ότι το αρχείο φαίνεται να έχει ανοιχθεί από τον ίδιο υπολογιστή τον Ιούλιο του 2011, όταν το USB, σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, βρισκόταν ήδη στα χέρια του Ιωάννη Διώτη.

Κάποια μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, μάλιστα, ζητούν να κληθεί άμεσα για κατάθεση ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να συγκριθεί η κατάθεσή του με την πραγματογνωμοσύνη και να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.