Κ. Μητσοτάκης: Δε θα ψηφιστεί η μείωση του κατώτατου μισθού

“Απολύτως μη ρεαλιστικό” σενάριο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

“Είναι απολύτως μη ρεαλιστικό, έξω από τη σφαίρα του πολιτικά εφικτού και εσφαλμένη μια νέα μείωση του κατώτατου μισθού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και τόνισε: “Θυμίζω δε ότι οι αποφάσεις αυτές περνάνε και από το Κοινοβούλιο και σας διαβεβαιώνω πως η ελληνική Βουλή δεν θα ψηφίσει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού”.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα ακίνητα και στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης, αφού “η ενέργεια έχει καταστεί ακριβή με αποτέλεσμα να πλήττονται βιομηχανίες, βιοτεχνίες και νοικοκυριά”.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην προσέγγιση του επιτρόπου Όλι Ρεν ότι οι αστοχίες του Μνημονίου οφείλονται στην πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, υπενθύμισε τα εξής: “Οι πρώτες προβλέψεις οι οποίες έγιναν όταν η χώρα εισήλθε στο Μνημόνιο, το 2010, έκαναν λόγο για μια συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 5%. Σήμερα μιλάμε για μια συρρίκνωση της τάξης του 25%. Δηλαδή η ελληνική οικονομία έχει απολέσει το ένα τέταρτο του μεγέθους της, η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει πέσει κατά μέσο όρο 30%. Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο μεγάλη οικονομική συρρίκνωση σε οποιαδήποτε χώρα του ΟΟΣΑ τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε. Και γι’ αυτή την πραγματικότητα σίγουρα δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις”.