Τσίπρας: Μηδενική ανοχή στη συμμορία της Χρυσής Αυγής

Για στρατηγική "εκβιασμού, τρομοκρατίας και έντασης" από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο βρετανικό ΒΒC, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά την "πιο δεξιά και ακραία" μετά την μεταπολίτευση.

Σε ερώτηση για την στάση που θα κρατούσε η σημερινή αντιπολίτευση, ο Τσίπρας απάντησε ότι "θα εφαρμοστεί με άτεγκτο τρόπο ο νόμος, με μηδενική ανοχή στη συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και θα υποστούν τις νομικές συνέπειες όσες ομάδες παραβιάζουν το νόμο και δηλώνουν αναρχικές".

"Η στρατηγική αυτή όμως είναι πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία", τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή και τους αναρχικούς ληστές τραπεζών αν ερχόταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι "θα εφαρμοστεί άτεγκτα ο νόμος, με μηδενική ανοχή απέναντι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής" και θα "ξερίζωνε τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν εντός της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης".

Νομικές επιπτώσεις θα αντιμετωπίσουν, τόνισε, και οι ομάδες που χρησιμοποιούν βία "και υποστηρίζουν ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο, που δεν πιστεύω ότι είναι αναρχικές, γιατί η βία είναι η πλέον απολυταρχική πράξη".