“Ο Σαμαράς ξοδεύει το πολιτικό του κεφάλαιο, όπως ο Παπανδρέου”

"Ο κ. Σαμαράς ξοδεύει το πολιτικό του κεφάλαιο, όπως ο κ. Παπανδρέου, μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010. Η κυβέρνηση χάνει πολύτιμο χρόνο και απονομιμοποιείται" αναφέρει σε συνέντευξή του στο Real.gr ο Ανδρέας Λοβέρδος, επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ.

"Δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός των προσπαθειών Δένδια" σημειώνει, επισημαίνοντας πως το παρόν πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει, "τον Μάιο θα ιδρυθεί νέο κόμμα με ελπιδοφόρο για την Ελλάδα όνομα. Θα παλέψουμε και θα το καταφέρουμε, μετά την ίδρυσή μας, να σχηματιστεί εκλογικό σχήμα των κομμάτων και των δυνάμεων της κεντροαριστεράς".

Ο Α. Λοβέρδος δηλώνει πως "σε λίγο" η πρότασή του "για απεμπλοκή της χώρας από το ΔΝΤ θα γίνει κυβερνητική θέση". "Σιγά-σιγά θα δομηθεί πολιτικό μέτωπο ως προς το θέμα αυτό" τονίζει, ενώ αίσθηση προκαλεί η εκτίμησή του πως "ο αγώνας εναντίον της ύφεσης δεν δόθηκε, ούτε δίνεται σήμερα".

Απαντώντας στο ερώτημα ότι ορισμένοι ισχυρίζονται ότι στο τέλος θα αναγκαστείτε να επιστρέψετε στο ΠΑΣΟΚ απαντάει: "Με τον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ξανασυναντηθούμε πολύ σύντομα. Το είπα αμέσως μετά τη διαγραφή μου, με την ανακοίνωση που εξέδωσα. Κι όπου βρίσκομαι με μέλη και στελέχη του στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, προκύπτει αβίαστα πως η πολιτική μας σχέση δεν έχει διαταραχθεί".