“Ναι” σε διάλογο, “όχι” σε νέες παροχές από το Χαρακόπουλο

Θετικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, με αντιπροσωπεία ροδακινοπαραγωγών από το μπλόκο της Κουλούρας.

“Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και άλλα που δε μας επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες να τα αντιμετωπίσουμε σήμερα, αλλά που θα δρομολογήσουμε την επίλυσή τους το επόμενο διάστημα”, τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χαρακόπουλος, και πρόσθεσε: “Σήμερα είχαμε μία πολύ γόνιμη συνεργασία με τους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών, βήμα-βήμα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ροδακινοπαραγωγών, Τάσος Χαλκίδης, τόνισε: “Έχουμε κάνει μια κουβέντα πάρα πολύ καλή όσον αφορά τα προϊόντα τα αγροτικά, να κάνουμε ένα μητρώο εμπόρων σε ό,τι αφορά το αγροτικό προϊόν”.

Εξάλλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, επανέλαβε ότι ξεκινούν από την Τρίτη οι πληρωμές ύψους 7.000.000 ευρώ σε περίπου 5.000 ροδακινοπαραγωγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πιέσεις, θα βρεθεί και ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στον κόμβο της Κουλούρας για να παραστεί στη συνάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τους ροδακινοπαραγωγούς αγρότες της Ημαθίας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί από την πλευρά τους επέστρεψαν στο μπλόκο της Κουλούρας και αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέτωπο των αγροτών έχουν αρχίσει να σημειώνονται διαστάσεις απόψεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων, γεγονός το οποίο επεδίωκε εξαρχής και το Μέγαρο Μαξίμου, όπως είχε μεταδώσει από το πρωί της Τρίτης το news.gr, κάνοντας λόγο για στάση αναμονής και υπομονή της κυβέρνησης ώστε να αρχίσουν να παρατηρούνται φαινόμενα φυλλορροής.