Στην Αθήνα ο Δημήτρης Χριστόφιας

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, την τελευταία του πριν τις κυπριακές εκλογές, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι αυτή θα είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη του κ. Χριστόφια στη διάρκεια της θητείας του, ενώ υπενθύμισε πως και η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κύπριου προέδρου είχε επίσης πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

“Ο λόγος είναι προφανής”, πρόσθεσε. “Η Ελλάδα είναι ο βασικός μας υποστηρικτής, έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και πιστεύουμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια αυτές οι σχέσεις επεκτάθηκαν ακόμα περισσότερο”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, καθώς και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, και με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.