Κ. Μητσοτάκης: “Όχι” στην υπερφορολόγηση των ακινήτων

Την αντίθεσή του στην υπερφορολόγηση των ακινήτων εξέφρασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να βρουν νέους “πελάτες”, από τους οποίους θα αντλήσουν τα επιπλέον έσοδα.

“Είναι αδιανόητο να επιβάλλουμε υψηλούς φορολογικούς συντελεστές σε ακίνητα τα οποία δεν αποδίδουν εισόδημα και να ζητάμε από τους πολίτες να καταβάλουν μέσα σε ένα χρόνο πέντε διαφορετικούς φόρους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και στην αναβάθμιση της υγείας και της παιδείας, ώστε οι πολίτες να πειστούν ότι “η Ελλάδα αλλάζει οριστικά σελίδα”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους περίπου 20.000 Έλληνες που έστειλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. “Αν αυτά φορολογηθούν με 30%, τότε το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει κατ' ελάχιστον 750 εκατ. ευρώ και να αφαιρέσει το ποσό αυτό από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας”, εκτίμησε.