Μαρκογιαννάκης – Κωνσταντοπούλου, η επιστροφή

Μία ακόμα έντονη διαμάχη σημειώθηκε σήμερα ανάμεσα στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν.

Το επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της δημοσιογράφου και μάρτυρος στην υπόθεση, Γιάννας Παπαδάκου, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη, υπερέβη κατά πολύ τον επιτρεπτό χρόνο για ερωτήσεις, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Προανακριτικής να τη διακόψει. Ακολούθησε έντονη λογομαχία, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί ακόμα και ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του και τον κ. Μαρκογιαννάκη να αποχωρεί προς την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και να δηλώνει σε δημοσιογράφους πως “Με οικτίρουν οι δικαστές που έχω την ατυχία να είμαι Πρόεδρος αυτής της Επιτροπής".

Ανέφερε μάλιστα πως όταν διέκοψε την κ. Κωνσταντοπούλου, ρωτούσε τη μάρτυρα για άσχετα θέματα, και συγκεκριμένα για τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, κ. Παπασταύρου και το C4I.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της, ισχυρίζεται πως ο κ. Μαρκογιαννάκης έσπευσε να τη διακόψει μόλις ειδοποιήθηκε ότι ρωτούσε για τον κ. Παπασταύρου και καταγγέλλει εκστρατεία στοχοποίησής της.

"Όταν την ακούω μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου"

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στο επεισόδιο, και ειδικά στην απειλή της κ. Κωνσταντοπούλου ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής.

"Ας καταθέσει πρόταση μομφής, όποιος αναλάβει τη θέση μου πρέπει να κάνει μία ένεση, να γίνει αναίσθητος και να κοιτάει το ταβάνι για να την αντέξει", σχολίασε, προσθέτοντας ότι "όταν την ακούω να μιλάει μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου".

"Σε άκρως κρίσιμο σημείο η διακοπή"

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τον Θοδωρή Δρίτσα, σε κοινή τους δήλωση κάνουν λόγο για "τεχνική της τεχνητής έντασης" και καταγγέλλουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναλυτικά, η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

"Για άλλη μια φορά εφαρμόσθηκε η τακτική της τεχνητής έντασης στην Προκαταρκτική Επιτροπή με την τεχνική της πυροδότησης της συνεδρίασης, προς αποτροπή της ουσιαστικής διερεύνησης. Είναι δε χαρακτηριστική κάθε φορά η κρισιμότητα του σημείου στο οποίο μεθοδεύεται η διακοπή της συνεδρίασης προς αποτροπή των αποκαλύψεων και της εμβάθυνσης.

Η σημερινή διακοπή σε άκρως κρίσιμο σημείο, καταδεικνύει, δυστυχώς, ότι δεν πρυτανεύει η ουσιαστική αναζήτηση της αλήθειας, αλλά η σκοπιμότητα. Ο καθένας είναι προ των ευθυνών του".

"Δε θέλω να πάρω το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ"

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι δε θέλει να πάρει στα χέρια του το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, που θα μοιραστεί αύριο στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς, όπως κατήγγειλε, τον έχουν πλησιάσει δημοσιογραφικά και επαγγελματικά κέντρα, ζητώντας του αντίγραφα.