Στάινμπρουκ: Εκφράζω το σεβασμό μου στις προσπάθειες της Ελλάδας

Με τον Ευ. Βενιζέλο συναντήθηκε ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία στη Γερμανία Peer Steinbrück. Ο επικεφαλής  του SPD τόνισε ότι σέβεται τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα και πρόσθεσε πως: "Αυτά τα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα οδηγούν σε μέτρα τα οποία είναι ιδιαίτερα επώδυνα για συνταξιούχους, για μισθωτούς οι οποίοι χάνουν το 30 και 40% των εισοδημάτων τους. Γι' αυτό τον λόγο ακριβώς σαν σοσιαλδημοκράτης ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να επιβάλλει κανείς στην Ελλάδα μέτρα, τα οποία ο ίδιος δεν θα ήθελε να επιβάλλει ή δεν θα μπορούσε να επιβάλλει στο λαό του. Και γι' αυτό ακριβώς και η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, για να επιτύχει τη σταθερότητα για να μπορέσει και ο κόσμος να ανασάνει και να αποκτήσει πάλι εμπιστοσύνη και ελπίδα".

Επεσήμανε ακόμη ότι: "Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και πραγματικά θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλετε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι: "Χαιρόμαστε γιατί ο κ. Steinbruck, το SPD, η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έρχεται να παρουσιάσει τώρα μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη. Η συντηρητική Ευρώπη ήταν για μας ο μόνιμος συνομιλητής μας, τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Δεν υπάρχει όμως και καλύτερο ιστορικό πλαίσιο από το ευρωπαϊκό.  Μέσα στην Ευρώπη θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς, γι' αυτό επιμέναμε στη στρατηγική αυτή, που είναι η μόνη που υπάρχει. Όσο κι αν έχει πονέσει και πονάει ο ελληνικός λαός, όσο μεγάλες κι αν είναι οι θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες, θέλουμε να πιστέψουν πως δεν υπήρχε άλλη καλύτερη λύση. Έχω πει πολλές φορές ότι το δίλημμα ήταν σκληρό ανάμεσα σε μια κακή επιλογή, δύσκολη και μια καταστροφική επιλογή, την οποία δεν θα μπορούσε να υποφέρει ο ελληνικός λαός".