Η επιστράτευση “πήγε” και στη Βουλή

Η επιστράτευση των ναυτεργατών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής με την κυβέρνηση να δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση.

Από την ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Μάκης Βορίδης επιτέθηκε σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι "ενδιαφέρεστε για τους ναυτεργάτες και όχι για τα νησιά και τις κοινωνίες", ενώ τόνισε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι τι θα γίνουν τα ευπαθή προϊόντα, τι θα γίνει με τους νησιώτες. "Σε αυτά μπορείτε να απαντήσετε; Η επιστράτευση σε αυτό απαντά" ανέφερε.

Από την άλλη πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως μέσα σε 10 μέρες η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί για 2η φορά το χουντικής πατέντας μέτρο της επιστράτευσης. "Όποιος αντιδρά τον ντύνεται στο χακί. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια νομοθεσία. Όμως, ακόμα και τον νόμο της χούντας τον παραβιάζετε καθώς η επιστράτευση γίνεται μόνο  σε περίοδο πολέμου ,θεομηνία ή όταν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία" επεσήμανε και πρόσθεσε πως: "Η ΔΗΜΑΡ έβγαλε ανακοίνωση χλιαρής διαμαρτυρίας για την επιστράτευση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ. Χθες ούτε καν ανακοίνωση δεν έβγαλε τόσο ουρά έχει γίνει του Σαμαρά".

Ο  Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και ο νόμος της επιστράτευσης

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης μίλησε για "απαράδεκτη και αισχρή πράξη".

Ο  Νίκος Τσούκαλης σημείωσε ότι δεν έχει εξαντληθεί ο διάλογος και επεσήμανε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν.