Γ. Πανούσης: “Θα χυθεί πολιτικό αίμα”

"Θα χυθεί πολιτικό αίμα". Αυτή την εκτίμηση κάνει ο εγκληματολόγος και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης, αναφορικά με την εξέλιξη που μπορεί να προκύψει στην κοινωνία από τέτοιες υποθέσεις. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί, δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή του.

"Προσωπική μου εκτίμηση, όλα αυτά μοιάζουν με την αρχαία ελληνική τραγωδία, τελειώνουν με πολιτικό αίμα. Είναι δύσκολο αυτό το πράγμα να μην κορυφωθεί. Να μείνουν δηλαδή διάσπαρτα στοιχεία κάτι ληστείες, κάτι βομβίτσες και κάτι μολότωφ. Είτε αυτό γίνει κατά λάθος είτε με σκοπό, έχω την εντύπωση ότι θα κορυφωθεί", δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Στο οικογενειακό περιβάλλον των συλληφθέντων για τις ληστείες της Κοζάνης εστιάζει, πάντως, ο γνωστός εγκληματολόγος για να εξηγήσει την παράνομη δράση των νεαρών.

Ο κ. Πανούσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος 99,5, τόνισε: "Όταν έχεις μια ομάδα παιδιών που δρουν από κοινού σε τέτοιες πράξεις, δεν ψάχνεις να βρεις ποια οικογένεια αμέλησε και ποια όχι. Όταν μιλάμε για μια ομάδα, δεν μπορείς να πεις ότι ήρθαν δέκα παιδιά που το καθένα είχε ιστορικό παραμέλησης, κακοποίησης, θυμού, οργής και ενωθήκαν οι οργές τους. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο καθένας κουβαλάει από το σπίτι του αρνητικά ερεθίσματα. Αλλά αυτό το ερέθισμα, μπορεί να μετατραπεί σε διάφορα πράγματα".