Στην Αθήνα ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

Στην Αθήνα έρχεται την Τετάρτη ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας του σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο ηγέτης του SPD θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σήμερα Δευτέρα, ο Στάινμπρουκ επισκέπτεται το Δουβλίνο και τη Βρετανία, όπου και θα μείνει και την Τρίτη, πριν φτάσει στην Αθήνα. Κατόπιν, την Πέμπτη θα ταξιδέψει στην Ολλανδία.

Στο επίκεντρο των επαφών του ηγέτη του SPD θα βρεθεί η κρίση στην Ευρωζώνη. Εξάλλου, υπήρξε και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Μέρκελ, στην οποία είχαν συνεργαστεί Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, και έχει αισθητά διαφορετικές απόψεις από τον νυν υπουργό Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του μάλιστα στο περιοδικό Der Spiegel, ο Στάινμπρουκ αναφέρει ότι το κόστος αντιμετώπισης της κρίσης θα ήταν πολύ μικρότερο, και η ανάκαμψη της οικονομίας θα ερχόταν πιο γρήγορα, αν τον Μάιο του 2010 η καγκελάριος και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συμφωνήσει σε μία σαφή δέσμευση ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι απολύτως ασφαλή.