Σκανδαλίδης: Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση τάσσεται με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Κώστας Σκανδαλίδης, προτείνοντας τη στήριξη της κυβέρνησης μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στη βάση μίας επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας.

Ο κ. Σκανδαλίδης υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαλλαγεί από το άγχος της καθημερινής διαχείρισης της εξουσίας. “Εξάλλου, ο τρόπος που την ασκούν πρωθυπουργός και κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να μας εκπροσωπεί”, σχολιάζει.

Καλεί ακόμα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να προχωρήσει σε κατηγορηματική δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα ψηφίσει ξανά πρόσθετα μέτρα, ενώ σχετικά με το κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν όροι σύγκλισης., καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει, δεν έχει απαλλαγεί ακόμα από τον αριστερό τυχοδιωκτισμό και λαϊκισμό.

Όσο για το αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθαρίζει ότι τα στελέχη του κόμματος δεν είναι αμετανόητοι υπηρέτες στο κόμμα των “αρχηγών” και στην αυθεντία τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και προτρέπει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μεταβιβάσει σημαντικό μέρος των αρμοδιοτήτων του στα συλλογικά όργανα.